Haremo Sierhekwerken | Banner Bouwtekening maken

Bouwtekening maken

Je bent van plan een nieuw huis te gaan bouwen? Je weet al precies hoe de woning moet gaan worden? Of aarzel je toch nog over de bouwwijze? Meestal, zo niet altijd, is het wijs om een bouwadvies te laten uitbrengen door een specialist en een bouwtekening te laten maken door een bouwkundig tekenaar.

Een bouwtekening maken is een lastige klus, behalve als uw een bouwkundige achtergrond heeft. Het is namelijk niet maar zo maar een tekening of schets, maar deze moet aan vele specifieke eisen voldoen. Wanneer je een bouwtekening laat maken via J. Vermeulen weet u zeker dat de tekening aan alle eisen voldoet. Tevens kunnen wij als dienst ook de aanvraag voor de vergunning regelen. Op deze manier besteed je alle werkzaamheden uit aan één persoon.

Met een bouwtekening van een specialist, weet je zeker dat er rekening is gehouden met wettelijke bepalingen en bouwaspecten waar jezelf niet aan denkt. Wanneer je een nieuwe woning wilt gaan bouwen kun je niet zomaar lukraak beginnen, want je hebt altijd een bouwtekening nodig. Je moet er niet aan denken dat er iets niet klopt of scheef staat en dat het weer afgebroken moet worden.

 

Een goede bouwtekening is van belang

Maar misschien nog belangrijker is dat je officieel toestemming nodig hebt van de plaatselijke overheid om de bouw of verbouw te mogen uitvoeren. Bij een dergelijke aanvraag van een bouwvergunning heb je dan ook een goede en proffessionele bouwtekening nodig. Bij elke bouwkundige verandering geldt dit ook. Of het nu uitbouw betreft of aanbouw er hoort een tekening bij. Daarbij moet de bouwtekening aan strenge eisen voldoen. Klopt de tekening niet dan kan de bouwvergunning niet worden toegekend of afgegeven. De tekening is ook een uitgangspunt voor je eigen bouwbegroting. Een bouwtekening is je vaste leidraad en steun bij het bouwen.

Veiligheid boven alles
Nauwkeurigheid, veiligheid en duidelijkheid gaan bij nieuwbouw voor alles. Een beroepsbouwkundige weet wat de risico's zijn en de valkuilen bij bouw of verbouwing. Hij of zij zal nooit gaan bouwen zonder een bouwtekening of verbouwtekening. Op de bouwlocatie kijkt de bouwkundige naar de bouwgrond en de directe omgeving. Het realiseren van een bouwtekening vooraf aan de nieuwbouw is erg belangrijk niet alleen voor de vergunningaanvraag maar ook voor de feitelijke bouw. Laat daarom altijd een bouwtekening maken door een professioneel bouwkundig tekenaar.

 

Geïnteresseerd of  meer informatie?
Bent u geïnteresseerd in bouwtekening of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op  door te bellen naar 06-51628672 of stuur een mail naar info@bouwontwerp-realisatie.nl