Haremo Sierhekwerken | Banner Bouwvergunning

Bouwvergunning

Eindelijk bent je zover! Nu moet het er maar eens van komen. Je gaat je woning, kantoor of bedrijfspand eens grondig verbouwen. Het moet allemaal een wat moderner uitstraling krijgen, en wat extra meters aan de bestaande bouw toevoegen is zeker ook de bedoeling.
Alleen, wat komt daar allemaal bij kijken? Kan ik niet beter van begin af aan een deskundige adviseur bij mijn project betrekken? Die van alle (bouw-)markten op de hoogte is en me kan helpen bij het ontwerp van de verbouwing en de aanbouw. Om me daarna ook veel werk uit handen te nemen bij het aanvragen van de bouwvergunning bij de gemeente en me misschien ook kan helpen de goede aannemer te vinden om het werk te realiseren.

Vergunning voor uw verbouwing binnen uw bestaande woning
Als je wilt verbouwen krijgt je altijd te maken met bouwtechnische werkzaamheden. De overheid hanteert bouwvoorschriften die er voor zorgen dat bouwwerken kwalitatief goed en veilig zijn. Jouw bouwtekeningen moeten daar rekening mee houden en de gemeente zal in de meeste gevallen uw bouwplannen daarop ook willen toetsen. Als je nieuwe ramen en deuren in de gevel van je huis wilt gaan aanbrengen, heb je misschien ook een omgevingsvergunning (zie verder) nodig. 

Als je je bestaande woning wilt uitbreiden, kun je uitbouwen (doorbreken van gevel en werk- of leefruimte groter maken) of een aanbouw (bijvoorbeeld garage of andere nieuwe ruimte) toevoegen. In beide gevallen staat jouw uitbreiding in directe verbinding met de oorspronkelijke woning. Uiteraard moet ook een uitbreiding aan de bouwvoorschriften voldoen. Bovendien vereist alles wat bijgebouwd wordt, en grenst aan of zichtbaar is vanaf de openbare ruimte, een omgevingsvergunning. 
Kunnen je buren misschien overlast ervaren van je nieuwe aanbouw of uitbouw? Bespreek met hun altijd tijdig je (ver-)bouwplannen. 

De deskundige neemt werk uit handen
Er is dus veel specialistisch werk te verrichten voordat met de daadwerkelijke bouw kan worden begonnen. Bouwontwerp, bouwtekeningen vervaardigen, vergunningen aanvragen en aannemer zoeken om er maar eens enkele te noemen. Als dat niet goed gebeurt, kan dat veel geld kosten en grote vertragingen opleveren. Een deskundige helpt je graag met het realiseren van je bouwontwerp en het verkrijgen van de benodigde vergunningen. En dat bespaart je veel kopzorgen! 

Geïnteresseerd of  meer informatie?
Bent je geïnteresseerd in advies en hulp voor een bouwvergunning of wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact met mij op  door te bellen naar 06-51628672 of stuur een mail naar info@bouwontwerp-realisatie.nl